English

یک حقوقدان و فعال مدنی در گفت‌وگو با خبرگزاری موج:

حمله آمریکا به ایران جنگ علیه منشور سازمان ملل متحد بود

یک حقوقدان و فعال مدنی گفت: حمله آمریکا به ایران جنگ علیه منشور سازمان ملل متحد بود چرا که خود را بالا تر از قوانین بین المللی دیده اند.

حمله آمریکا به ایران جنگ علیه منشور سازمان ملل متحد بود

 مجید قاسم کردی حقوقدان و فعال مدنی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج در خصوص پاسخ ایران به حمله تجاوزگرانه آمریکا به چند نیروگاه کشور، اظهار داشت:  آمریکا و رژیم صهیونیستی با حمله به ایران و قرار دادن خود بالاتر از قوانین بین‌المللی، یک جنگ علیه منشور سازمان ملل متحد به راه انداخته‌اند.

وی افزود: حملات آمریکا به ایران نقض فاحش ماده ۲ (۴) منشور سازمان ملل متحد است که استفاده از زور را بدون تایید خاص شورای امنیت سازمان ملل متحد ممنوع می‌کند.

قاسم کردی بیان کرد: کشورهایی که قربانی جنایات جنگی شده‌اند، این حق را دارند که با اتکاء به صلاحیت جهانی یا صلاحیت سرزمینی، نسبت به طرح دعاوی علیه مقامات بین‌المللی یا کارکنان سازمان‌ها اقدام کنند، به‌ویژه زمانی که این افراد در قلمرو آن کشور یا کشور ثالث حضور می‌یابند.

این حقوقدان و فعال مدنی خاطرنشان کرد: ماده ۲ بند ۴ منشور ملل متحد، استفاده از زور در روابط بین‌الملل را ممنوع می‌داند، مگر در دو حالت: دفاع مشروع (ماده ۵۱) یا مجوز شورای امنیت.

وی تصریح کرد: در این مورد ایران حمله‌ای به آمریکا انجام نداده بود و شورای امنیت نیز  مجوزی برای این عملیات صادر نکرده است، بنابراین، حمله آمریکا فاقد مشروعیت حقوقی بوده و می‌توان به‌عنوان یک اقدام تجاوزکارانه تلقی شود.

قاسم کردی گفت:  ایران عضو معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای (NPT) است و تأسیسات فردو، نطنز و اصفهان تحت پادمان‌های آژانس قرار دارند؛ طبق بیانیه رسمی سازمان انرژی اتمی ایران، این تأسیسات در زمان حمله فعال نبوده و تحت نظارت کامل آژانس بوده‌اند.

این حقوقدان و فعال مدنی عنوان کرد: حمله به این مراکز ناقض ماده ۴ معاهده NPT است که حق استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای را تضمین می‌کند؛ اعتبار آژانس را زیر سؤال می‌برد و می‌تواند به تضعیف رژیم عدم اشاعه منجر شود.

قاسم کردی عنوان کرد: ایران می‌تواند با استناد به اصول حقوق بین‌الملل، از آمریکا در دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) شکایت کند. همچنین، این حمله می‌تواند در چارچوب ماده ۸ اساسنامه دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) به‌عنوان جنایت جنگی مطرح شود، به‌ویژه اگر اثبات شود که تأسیسات مورد حمله، فاقد تهدید فوری بوده‌اند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه

OSZAR »